Vajon miért kell állandóan javítani a nyomtatódat?

Te is unod már, hogy szinte minden héten van valami zűr a nyomtatóddal? Szerencsés esetben nem komoly a probléma és egy-két ügyes mozdulattal helyre lehet hozni az eszközt. De persze az ördög nem alszik és előfordulhat az is, hogy ennél kicsit komolyabb, nem mellesleg, költségesebb a probléma. Szóval a nagy kérdés az, hogy mégis milyen gondok adódhatnak a nyomtatóddal?

Ha te is érezted már úgy, hogy a nyomtató villogó gombját látva inkább kiszaladnál a világból, akkor ismerős a helyzet: nyomtatnál, esetleg szkennelnél, másolnál vagy épp faxolnál valamit, de homokszem csúszott a gépezetbe. Hogy ebből a későbbiek folyamán ne legyen mindent maga alá temető homokvihar, nagy vonalakban összeszedtük neked, milyen problémákkal nézhetsz szembe, ha már megint nem működik a nyomtatód.

Azok a fránya beállítások

Ez az egyik legalapvetőbb banánhéj, amin megcsúszhat a nyomtatás. Főleg abban az esetben, ha többen is használjátok egyszerre az irodai nyomtatókat. Végeredményben az a helyzet, hogy ahányan vagytok annyiféleképpen nyomtattok vagy használjátok a gépet.

Szóval ember – azaz nyomtató – legyen a talpán, aki az ide-oda állítgatást követően még követni bírja a parancsokat. Érdemes egyébként a kollégáknak megtanítani a nyomtató kezelését, hiszen technikai készségektől függően és egy bonyolultabb menüvel rendelkező eszköznél nem mindenki tudja magától kitalálni az egyes funkciókat.

Ha nem a kapacitásnak megfelelően használjátok

A kapacitásnak nem megfelelő használat alatt nemcsak a túl sok nyomtatást értjük, hanem azt is, ha nem megy eleget a gép. Ilyenkor előfordulhat az is, hogy beszárad a tinta, vagy épp sokkal több időbe telik visszatérnie a tetszhalott állapotból – vagyis felfűteni a rendszert, ha hagyományos, hőnyomtatással működő nyomtatókat használtok.

Ellenkező esetben, ha a kapacitásához képest túl sokat dolgoztatjátok szegény párát könnyen előfordulhat, hogy túlmelegszik rendszer és pihenésre lesz szüksége. Ilyenkor fogja magát és kiveszi a neki járó kávészünetet, javasoljuk, hogy tegyél te is így.

Ott van még a nyomtató kora is

Amennyiben elő-előfordul, hogy leáll a nyomtató, érdemes feltenni magadnak a kérdést: vajon hány év óta nyüstölitek ezt a gépet? Ha több annál, mint amit egy hölgy büszkén bevallana, ideje elgondolkodni azon, hogy nyugdíjba külditek a kiszolgált darabot.

Típustól függően egyébként 5-8 év az, amit a nyomtatók rendeltetésszerű és a kapacitásuknak megfelelő használat, valamint rendszeres karbantartás mellett minden további nélkül kibírnak. Ehhez persze kell az is, hogy még problémamentes működés esetén is évente egyszer legalább átnézesd a gépet, ne állítgassátok összevissza, egymásnak ellentmondó parancsokkal és azt is meghálálja, ha annyit nyomtattok vele, amennyire őt tervezték.

A gyakran cserélendő alkatrészek problémája

A fentebb felsoroltak még viszonylag egyszerűen és kisebb kiadással orvosolható problémák, most viszont elértünk a nehéztüzérséghez. A hőnyomtatásból adódóan ugyanis vannak olyan alkatrészek a hagyományos nyomtatókban, amik időről időre cserére szorulnak.

Ilyen például a fényhenger, a transzferszalag és a fixálóegység triumvirátusa. Ezek az alkatrészek fokozottan ki vannak téve az általános nyomtatók által termelt többszáz fokos hőnek, ami rajta hagyja a működésükön a nyomát.

Előbb-utóbb bemondják az unalmast és cserére szorulnak, ami nem biztos, hogy jót tesz a céges kasszának, ráadásul a veszélyes hulladékok termelését is növeli. Főleg úgy, hogy amíg a csere meg nem történik, még a munka is hátráltatva van, hiszen nem tudjátok használni a gépet.

Amennyiben te is szívesen megszabadulnál ettől a terhes kötelezettségtől, töltsd ki a Környezetbarát Nyomtató Választót. Ismerkedj meg azokkal a zöld nyomtatókkal, amik tökéletesen megfelelnek az irodai igényeknek, ennek tetejében pedig 90%-kal kevesebb energiát fogyasztanak és a károsanyag-kibocsátásuk is minimális.

Felmérem a lehetőségeimet >>>

MOBIL

+36 30 675 86 09

E-MAIL CÍM

info@kornyezetbaratnyomtato.hu

IRODA

1096 Budapest, Telepy utca 11/C

Ügyfélszolgálat: 0630 675 86 09 info@kornyezetbaratnyomtato.hu  ÁSZF  Adatvédelmi nyilatkozat

Copyright © Minden jog fenntartva

Nyomtass zölden az irodában is!

Tudj meg mindent a zöld nyomtatód kiválasztásának szempontjairól és találd meg az irodádba illő álomnyomtatód.