Te is utálsz tonert cserélni a nyomtatódban?

Megnyugtatunk: ezzel csöppet sem vagy egyedül. Minden nyomtató életében időről időre eljön az a pillanat, amikor jelzi a rendszer, hogy hoppá, kifogyott a festék. Ilyenkor általában mindenki rákészül a műveletre, összeszorítja a fogát és feltűri az ingujjat, hiszen valljuk be őszintén: a toner csere nem tartozik a kedvenc foglalatosságaink közé. Persze néhány havonta azért szükség van rá, de ettől még a hátunk közepére kívánhatjuk az egész műveletet.

Teljesen megértjük, ha esetleg te is azok népes táborát erősíted, akik nem rajonganak a toner csere bátor műveletéért. Valljuk be őszintén, nem cégvezetőhöz méltó, hogy a munkanap kellős közepén, 2-3 tárgyalás között egy poros, koszos tonert eszközt cserélj ki a gépben, nyakig elmerülve a nyomtatód belsejében.

De itt még nincs vége a toner csere kálváriájának

Mert előállhat az a kellemetlen helyzet, hogy a toner csere után nem működik első gombnyomásra a rendszer. Ennek több oka is lehet: egyrészt, ha utángyártott verzióval próbálsz spórolni a költségeken, akkor megvan annak a veszélye, hogy a nyomtatód nem ismeri fel a tonert. Ilyenkor, ha szerencséd van, esetleg el tudod passzolni másnak, hogy mentsd, ami menthető. Rosszabb esetben kármentés nélkül kell újabb kiadásba verned magad a gyári toner miatt.

Igaz, a gyári tonerek ára okot ad a spórolásra: kár lenne tagadni, hogy 1-1 tonerért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, hiszen nagy valószínűséggel nem ússzuk meg 10 000 -15 000 Ft alatt a toner árát (ha pedig színes nyomtatóba kell a toner, ezt máris megszorozhatod 4-gyel).

Azonban azt is tartsd szem előtt, hogy a gyári választással nemcsak a nyomtatód működését biztosítod, hanem azt is, hogy nem veszíted el az eszközre adott garanciát. Mert az a helyzet, hogy amint betetted az első utángyártott verziót a nyomtatódba, búcsút inthetsz a még hátralévő garanciális időszaknak.

Ez akkor válik veszélyes játékká, ha olyan általános nyomtatót használsz, amiben vannak gyakran cserélendő alkatrészek. Garancia nélkül ezek olykor egész borsos ára is a céges kasszát fogja terhelni, ráadásul 10-ből 3 nyomtató az utángyártott tonerek miatt megy tönkre.

Amit még megtehetsz, ha balul sülne el a toner cseréje

Ha szerencséd van, akkor 1-2 praktikus mozdulattal megúszod a dolgot: mielőtt kidobnád az egész alkalmatosságot az ablakon, rázd fel alaposan a tonert. Elképzelhető, hogy a benne lévő festékpor ülepedett le annyira – amennyiben lézernyomtatót használsz –, hogy kell neki egy kis rásegítés a munka előtt. Érdemes egyébként a chip háza táján is szétnézni, mert annak a hibáját sem lehet kizárni.

Magunk között szólva, egyébként nem csak akkor kezdhetsz el gyanakodni arra, hogy cserélni kellene a tonert, amikor már üresen villog a kijelző. Annak ugyanis, hogy porszem került a gépezetbe más jelei is vannak, például az, ha csíkosan vagy elmosódva jön ki a nyomat a nyomtatódból.

Ha lecsökkentenéd a toner cserék számát, arra is van megoldás

Ehhez azonban olyan környezetbarát nyomtatóra kell váltanod, amivel jelentősen redukálhatod a tonerhasználatot. A hő nélküli technológiával működő nyomtatókkal például nemcsak a toner költségein spórolhatsz, de még a toner csere nehézkes műveletét is megúszod.

Ennek köszönhetően a céged hulladéktermelése is csökken, ráadásként pedig még az energiaköltségeken is spórolhatsz. Ha te is szívesen kiélveznéd a zöld technológia minden előnyét, akkor töltsd ki a Környezetbarát Nyomtató Választót és ismerd meg az irodád igényeihez illő nyomtatókat.

Kitöltöm a Környezetbarát Nyomtató Választót >>>

MOBIL

+36 30 675 86 09

E-MAIL CÍM

info@kornyezetbaratnyomtato.hu

IRODA

1096 Budapest, Telepy utca 11/C

Ügyfélszolgálat: 0630 675 86 09 info@kornyezetbaratnyomtato.hu  ÁSZF  Adatvédelmi nyilatkozat

Copyright © Minden jog fenntartva

Nyomtass zölden az irodában is!

Tudj meg mindent a zöld nyomtatód kiválasztásának szempontjairól és találd meg az irodádba illő álomnyomtatód.