Azok a bizonyos első oldalak – miért kell olyan sokat várnom rájuk?

Téged is bosszant, hogy bár éppen hajtana a tatár, a nyomtatód valahogy mégsem tudja felvenni veled a tempót? Akkor dőlj hátra egy kávé erejéig, mi pedig elmondjuk, hogy miért kell olyan sokat várnod az első oldalak kinyomtatására.

Biztos veled is előfordult már, hogy éppen csak kiszabadultál az egyik tárgyalásról és rohantál volna rögtön a következőre, de közben még ki kellett volna gyorsan nyomtatnod valami odaillő anyagot. Vagy épp az egyik ügyfelednek kellett volna kinyomtatni a szerződését és csak álltál és vártál, amíg a türelem el nem fogy?

Hát igen, a lassú nyomtatás elég idegőrlő tud lenni és könnyen ingerlékennyé teszi az embert, ráadásul az iroda hatékonyságát is nagy mértékben visszaveti. Nemcsak békeidőben, hanem főleg akkor, amikor égetően sürgős lenne végre a kezedben fognod a szükséges dokumentumot. 

Ilyenkor joggal merül fel benned a kérdés: miért születnek meg ilyen lassan az első oldalak?

A válasznak igazából a nyomtatód által használt technológiához van némi köze. Első körben azt érdemes tisztáznunk, hogy a hővel működő lézernyomtatóknak és thermo-tintasugaras nyomtatóknak rengeteg hőre van szükségük ahhoz, hogy üzemi hőmérsékletre melegítsék fel magukat.

Képzelj el egy teljes kapacitással működő kazánt, ahol csak úgy lobognak a lángok: valami ilyesmit rejt a nyomtatód külső borítása is, csak itt az áram játssza az ezer fokon izzó parázs szerepét.

A nyomtatási parancs megérkezését követően az történik ugyanis, hogy például a lézernyomtatóknak bekapcsolás után vagy az alvófázis után fel kell fűteniük a nyomtató fixálóegységét.  De ezzel még mindig nincs vége a mókának, mert ezt követően a működésükhöz szükséges magas hőmérsékletet is meg kell tartaniuk és a beégetés során.

Ez az eljárás, amikor a tonerport gyakorlatilag ráégetik a papírra és utána a nyomtatás végső lépéseként, a kezedben tarthatod a végeredményt. Ez az oka annak, hogy hagyományos nyomtatók esetében az első oldalra legalább 8-15 másodpercet kell várni.

Ez az eljárás azonban nemcsak időrabló, hanem drága is

Mivel a hagyományos nyomtatási technológia hővel működik, már 1-2 oldal kinyomtatása esetén is végig kell játszani a teljes folyamatot. Ez nem túl költséghatékony és környezetkímélő megoldás, az irodai hatékonyságról pedig ne is beszéljünk.

Mindent egybevetve, érdemesebb talán a zöld nyomtatás felé fordítani figyelő tekintetünket, hiszen ezen a téren olyan új innovatív megoldásokkal bővült a paletta, ami miatt a hővel nyomtatás technológiája ma már elég elavultnak tűnik. Főleg azért, mert a felesleges és a természetre is káros energiapazarlás elkerülése, valamint a nyomtatással járó hulladéktermelés visszaszorítása érdekében már hő nélküli technológiával is nyomtathatunk.

Ennek az innovációnak az az egyik legnagyobb előnye, hogy megspórolja neked a nyomtatáshoz felhasznált energia 90%-át. Teszi mindezt úgy, hogy közben nem veszítesz semmit a nyomtatás minőségéből és a fűtési idő kiesésének köszönhetően, még a folyamat is gyorsabbá válik.

Nemcsak az irodai folyamatok válnak ezzel hatékonyabbá, de a környezetbarát nyomtatónak köszönhetően még az áramszámládban is – a céged számára – pozitív változásokat tapasztalhatsz majd.

Ha te is szeretnéd megtudni, hogy milyen lehetőségeid vannak a zöld nyomtatás terén és milyen környezetbarát nyomtató lenne megfelelő az irodába, töltsd ki a Környezetbarát Nyomtató Választót. (Ez semmire nem kötelez téged, csak látni fogod a lehetőségeidet.)

Kitöltöm a Környezetbarát Nyomtató Választót >>>

MOBIL

+36 30 675 86 09

E-MAIL CÍM

info@kornyezetbaratnyomtato.hu

IRODA

1096 Budapest, Telepy utca 11/C

Ügyfélszolgálat: 0630 675 86 09 info@kornyezetbaratnyomtato.hu  ÁSZF  Adatvédelmi nyilatkozat

Copyright © Minden jog fenntartva

Nyomtass zölden az irodában is!

Tudj meg mindent a zöld nyomtatód kiválasztásának szempontjairól és találd meg az irodádba illő álomnyomtatód.